Potpredsjednica Kosor s generalnim tajnikom Vlade Japana i državnim ministrom za jednakost spolova Hosodom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosokoja predvodi izaslanstvo Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Japanu, sastala se danas s Hiroyukijem Hosodom, generalnim tajnikom Vlade Japana i državnim ministrom za jednakost spolova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja predvodi izaslanstvo Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Japanu, sastala se danas s Hiroyukijem Hosodom, generalnim tajnikom Vlade Japana i državnim ministrom za jednakost spolova.

Potpredsjednica Kosor prenijela je tom prigodom pozdrave hrvatskog premijera dr. sc. Ive Sanadera japanskom premijeru Junichiru Koizumiju. Tijekom susreta potvrđeno je kako su japansko-hrvatski odnosi dobri, u stalnom usponu i bez otvorenih pitanja. Potpredsjednica Kosor zahvalila je čitavoj japanskoj Vladi na pomoći tijekom agresije na Republiku Hrvatsku i pomoći u rješavanju problema prognanih i izbjeglih, kao i pomoći u obnovi. Izrazila je uvjerenje kako će sudjelovanje Hrvatske i na ovoj Svjetskoj izložbi EXPO 2005. zasigurno pridonijeti izgradnji daljnjih dobrih odnosa dvaju prijateljskih zemalja. I u pogledu tematike hrvatskog izložbenog postava pod nazivom «Kap vode-zrno soli», podsjetila je kako i on sam ukazuje na stalnu povezanost čovjeka i prirode, što je jedan od glavnih motiva ovogodišnjeg EXPO-a.



Pisane vijesti