Potpredsjednica Kosor s predstavnicima 100% HRVI I skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine.

Na sastanku se razgovaralo o rješavanju stambenih pitanja 100%-tnih HRVI skupine u pogledu realizacije pripadajućih infrastrukturnih i komunalnih obveza tijela lokalne samouprave. Potpredsjednica Kosor najavila je stoga slanje požurnica za žurno postupanje tijelima lokalne samouprave u svim slučajevima gdje za to postoji osnovana potreba. Predsjednik Udruge Đuro Glogoški također se osvrnuo se i na pitanja zdravstvenog stanja 100%-tnih HRVI I. skupine, te se zahvalio na financijskoj potpori i pokroviteljstvu Ministarstva na skorašnjem stručno tematskom skupu o stanju 100% HRVI-a. Na sastanku se razgovaralo i o programu liječenja najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida u hiperbaričnoj komori u Splitu i adaptaciji tri apartmana u hotelu «Zagreb» u Splitu, koji bi bili usklađeni s potrebama invalida na liječenju. Potpredsjednica Kosor iznijela je u tom pogledu inicijativu o potpisivanja sporazuma između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva obrane i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kojim bi bili regulirani planovi i obveze dugoročne suradnje ovakve vrste od strane navedenih ministarstava.



Pisane vijesti