Hrvatska Vlada najoštrije osudila teroristički napad u Londonu

Hrvatska Vlada danas je posebnom izjavom najoštrije osudila terorističke napade u Londonu, te izrazila duboko žaljenje i solidarnost s britanskim narodom i premijerom zbog nedužnih žrtava tog barbarskog čina.

ZAGREB,8. srpnja(Hina) - Hrvatska Vlada danas je posebnom izjavom najoštrije osudila terorističke napade u Londonu, te izrazila duboko žaljenje i solidarnost s britanskim narodom i premijerom zbog nedužnih žrtava tog barbarskog čina.

Napad na London napad je na cijeli slobodni svijet, istaknuo je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade.

Podsjetio je da je London uvijek bio i ostat će simbolom otvorenosti, multikulturalnosti i najširih gospodarskih vrijednosti, te izrazio uvjerenje da će i u ovim tragičnim trenucima nadvladati izazove koji su mu nametnuti.

Vlada je izrazila čvrsto uvjerenje da ni teroristički napad u Londonu neće uspjeti u svojoj rušilačkoj namjeri uništavanja temeljnih demokratskih vrijednosti i sloboda protiv kojih je bio usmjeren.

Terorizam u svojoj bezumnoj brutalnosti ne bira žrtve i ne priznaje granice, naglasio je hrvatski premijer.

Hrvatska Vlada će, poručio je, ustrajati u zajedničkoj borbi protiv te pošasti modernoga svijeta.

Kao članica anti-terorističke koalicije, Hrvatska je spremna nastaviti aktivno pridonositi združenom naporu u izgradnji svijeta oslobođenog od zla terorizma, stoji u Vladinoj izjavi.

Vlada je uputila izraze sućuti britanskoj vladi i premijeru Blairu, te cijelom britanskom narodu i građanima Londona.

Minutom šutnje članovi Vlade odali su počast žrtvama jučerašnjeg terorističkog napada u Londonu.



Pisane vijesti