Potpredsjednica Kosor s predstavnicima Hrvatskog društva političkih zatvorenika žrtava komunizma

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Hrvatskog društva političkih zatvorenika žrtava komunizma - Đuru Pericu, dopredsjednika Društva, Marka Dizdara, dopredsjednika Društva i Damira Prebega, tajnika Društva.

Predstavnici Hrvatskog društva političkih zatvorenika upoznali su potpredsjednicu Kosor s trenutnim i planiranim aktivnostima u području očuvanja istine o hrvatskim političkim zatvorenicima žrtvama komunizma, te projektima Društva u zaštiti i promicanju ljudskih prava. U tom smislu zatražili su i pomoć Vlade u svom daljnjem radu.

Potpredsjednica Kosor dala je punu potporu radu Hrvatskog društva političkih zatvorenika žrtava komunizma, napomenuvši kako ono svojim aktivnostima istinski promiče i štiti ljudska prava i dostojanstvo svakog čovjeka u stalnoj borbi da se istina ne zaboravi. Zahvalila je svim hrvatskim političkim zatvorenicima na žrtvi i doprinosu koji su dali u stvaranju slobodne, samostalne i demokratske Hrvatske, a posebnu zahvalu uputila je članovima Društva - hrvatskim braniteljima, koji su tijekom Domovinskog rata bili okupljeni u bojni Hrvatskog društva političkih zatvorenika. Potpredsjednica Kosor obećala je potporu Vlade i u nekim konkretnim projektima Društva.



Pisane vijesti