Potpredsjednica Vlade u posjetu djeci branitelja na Sljemenu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas djecu hrvatskih branitelja koja se nalaze na ljetovanju na Sljemenu. U sklopu ovog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u objektu pansion „Medvednica“ na Sljemenu ljetuju djeca hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske. Ovogodišnjim programom, koji se provodi od 1. srpnja do 31. kolovoza 2007. godine, planirano je ljetovanje 774 djece osnovnoškolskog uzrasta, u pratnji 35 voditelja. U smjeni od 22. do 27. srpnja na Sljemenu ljetuje 86 djece i 4 voditelja iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

Zaželjevši djeci hrvatskih branitelja ugodan boravak na Sljemenu i u Zagrebu potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu i njihovim roditeljima, hrvatskim braniteljima, na doprinosu u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske. Potpredsjednica Kosor uručila je djeci i prigodne poklone.

Tijekom boravka djece hrvatskih branitelja na Sljemenu, uz športske i kulturno-umjetničke sadržaje, organiziran im je i obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti Grada Zagreba i okolice, uz stalnu pratnju educiranih voditelja, dok su im za potrebe slobodnog vremena i druženja u pansionu na raspolaganju tri učionice i jedna učionica s računalima.



Pisane vijesti