Potpredsjednica Kosor s Rachel Mayanjom, savjetnicom glavnog tajnika UN-a za ravnopravnost spolova i unaprjeđenje žena

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas, u sklopu 49. zasjedanja Komisije za položaj žena Opće skupštine UN-na raspravi o “Sinergijama provedbe na nacionalnoj razini Pekinške deklaracije i platforme za aktivnosti i Konvencije o uklanjanju svih vrsta diskriminacije prema ženama”, zajedno s hrvatskim predstavnicama Dubravkom Šimonović, iz Odbora za ljudska prava Ministarstva vanjskih poslovi Sanjom Sarnavkom, koordinatoricom udruge B.a.b.e.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas, u sklopu 49. zasjedanja Komisije za položaj žena Opće skupštine UN-a, na raspravi o “Sinergijama provedbe na nacionalnoj razini Pekinške deklaracije i platforme za aktivnosti i Konvencije o uklanjanju svih vrsta diskriminacije prema ženama”, zajedno s hrvatskim predstavnicama Dubravkom Šimonović, iz Odbora za ljudska prava Ministarstva vanjskih poslova, i Sanjom Sarnavkom, koordinatoricom udruge B.a.b.e.

Potpredsjednica Kosor sastala se danas i s Rachel Mayanjom, savjetnicom glavnom tajnika UN-a za ravnopravnost spolova i unaprjeđenje žena.

Potpredsjednica Kosor i gospođa Mayanja, kao sudionice zasjedanja Komisije za položaj žena, koje je okupilo nekoliko tisuća stručnjaka i aktivista iz čitavog svijeta, razgovarale su o potrebama daljnjeg promicanja ravnopravnosti spolova i poboljšanju društvenog položaja žena.

Potpredsjednica Kosor upoznala je gospođu Mayanju o aktivnostima koje je Hrvatska poduzela u pogledu promicanja ravnopravnosti spolova, a posebice sa Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji. Također je izložila i mjere koje su pomogle u senzibiliziranju javnosti o tom problemu, kao i o pozitivnim učincima prema žrtvama obiteljskog nasilja. Naglasila je i važnost političke participacije žena, te pozvala gospođu Mayanju u službeni posjet, kako bi kao savjetnica glavnog tajnika UN-a mogla uvidjeti napretke u promicanju ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj.

Gospođa Mayanja podržala je Hrvatsku u njezinim naporima za promicanje ravnopravnosti spolova i poboljšanje društvenog položaja žena.



Pisane vijesti