Potpredsjednica Kosor s predstavnicama udruge «Žena ženi prijatelj»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicama udruge «Žena ženi prijatelj».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicama udruge «Žena ženi prijatelj».

Predsjednica udruge Mirjana Strizirep upoznala je potpredsjednicu Kosor s radom ove udruge, koja je u svojih 12 godina postojanja i jedna od najstarijih ženskih udruga u Republici Hrvatskoj - od humanitarnog djelovanja i pomaganja hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima u najtežim ratnim vremenima, do organiziranja raznih zajedničkih aktivnosti, druženja i uzajamnog pomaganja ženama na svim područjima ljudskog života, a u skladu i sa samim nazivom udruge «Žena ženi prijatelj». Gospođa Strizirep pozvala je potpredsjednicu Kosor i na ženski sportski turnir koji udruga organizira 17. travnja u Dugopolju, što je ona i prihvatila.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je predstavnice udruge o svom ovotjednom sudjelovanju na zasjedanju Komisije za položaj žena Opće skupštine UN-a, te izlaganju u kojem je istaknula što je sve Republika Hrvatska učinila i što čini u pogledu promicanja prava žena i poštovanja njihovih prava. Udruzi «Žena ženi prijatelj» potpredsjednica Kosor dala je punu podršku u radu, s obzirom na vrijednosti koje promiče i koje su važne, a posebno im se zahvalila na radu sa ženama i obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.



Pisane vijesti