Potpredsjednica Opačić: Vrijeme je da se počne ulagati u socijalnu skrb i njezine djelatnike

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_vrijeme_je_da_se_pocne_ulagati_u_socijalnu_skrb_i_njezine_djelatnike.jpg

U povodu Dana socijalnog rada Ujedinjenih naroda, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je otvorila forum Globalni socijalni program-Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada, koji se održao u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu-Studijskog centra socijalnog rada.

Potpredsjednica Opačić u svom je govoru istaknula kako je sustav socijalne skrbi kao djelatnost dosad bio u sjeni drugih velikih sustava, pomalo zanemarena struka kojoj je potrebno više potpore, a sada, s vlastitim ministarstvom, naglasila je potpredsjednica, došlo je vrijeme da se trendovi mijenjaju i da se počne ulagati u socijalnu skrb i njezine djelatnike. S tim u vezi, rekla je kako je važno otvoriti dvosmjernu komunikaciju između Ministarstva socijalne politike i mladih, zaduženog za stvaranje programa, pravilnika i normativa, to jest pravnog okvira, te djelatnika koji rade na terenu.

Najavivši reformu sustava socijalne skrbi, potpredsjednica Opačić kazala je kako je jedan od ciljeva te reforme rasterećenje djelatnika centara za socijalnu skrb, uključivanjem obiteljskih centara. Također je najavila široku javnu raspravu o planiranoj reformi, budući da je potrebno uvesti nova pravila, standarde i mjerila, kako bi se sustav uredio da maksimalno pomogne i djelatnicima i time krajnjim korisnicima socijalne skrbi.



Pisane vijesti