Potpredsjednica Vlade Adlešič s visokim predstavnikom Međunarodnog odbora za kontrolu narkotika

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Đurđa Adlešič sastala se danas u Banskim dvorima s visokim predstavnikom Međunarodnog odbora za kontrolu narkotikveleposlanikom Melvynom Levitskyjem.

Potpredsjednica Vlade Adlešič izvijestila je veleposlanika Levitskyja o trenutnoj situaciji u području borbe protiv zlouporabe droga u Hrvatskoj, najavivši pritom mjesec pojačanih aktivnosti prema građanima u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.

Na sastanku je naglašena važnost prevencije kao najnužnijeg i temeljnog oblika borbe protiv zlouporabe droga, ali je ujedno i kao važan segment naveden rad s djecom i roditeljima, u čemu su se potpredsjednica Adlešič i veleposlanik Levitsky složili.

Visoki predstavnik Međunarodnog odbora Levitsky je istaknuo značajni napredak u suradnji s hrvatskim nadležnim tijelima te je rekao kako proaktivan pristup suzbijanju problematike droga predstavlja temeljnu odrednicu uspješne politike na tom području.

Svrha posjeta Međunarodnog odbora za kontrolu narkotika je uspostava otvorenog dijaloga o provedbi konvencija Ujedinjenih naroda na području međunarodne kontrole droga te upozoriti na važnost uključivanja svih zemalja u operacije Međunarodnog odbora usmjerene na suzbijanje ilegalne trgovine drogama i kemikalijama za proizvodnju istih.



Pisane vijesti