Potpredsjednica Vlade Kosor na dodjeli stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Osijeku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je ključeve i rješenja za useljenje u 15 stanova u Osijeku hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Ukupna vrijednost kupljenih stanova je gotovo 9 milijuna kuna.

Govoreći o projektima stambenog zbrinjavanja potpredsjednica Vlade Kosor kazala je da je u mandatu ove Vlade stambeno zbrinuto više od 5000 hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, za što je izdvojena oko 1,5 milijarda kuna. Od početka stambenog zbrinjavanja riješeno je više od 13 000 hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Također posebno prilagođenim kućama i stanovima stambeno su zbrinuti svi 100 – postotni HRVI I. skupine, njih 492. U pripremi za izgradnju su 644 stana te 327 zemljišta za izgradnju stanova istaknula je potpredsjednica Vlade Kosor i najavila uskoro podjelu 60 stanova u Trogiru.

Vezano uz aktivnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica je rekla da se nastavlja s programima stambenog zbrinjavanja i ovom prilikom pozvala je sve gradove koji nisu ispunili svoju obavezu iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji da osiguraju zemljište i potrebnu infrastrukturu kako bi se mogli graditi novi stanovi. Potpredsjednica je izvijestila i o radu Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te o programima zapošljavanja koje provodi ministarstvo i dodala je da je ministarstvo prije nekoliko dana već petu godinu za redom dobilo revizijsko izvješće koje je bezuvjetno.

Na kraju budućim stanarima poželjela je puno sreće u novim stanovima i podsjetila da briga o hrvatskim braniteljima nije samo briga jednoga ministarstva nego društva u cjelini.



Pisane vijesti