Potpredsjednica Vlade Kosor na izvještajnoj godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Domu Hrvatske vojske redovitoj izvještajnoj godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba i Grada Velike Gorice.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Domu Hrvatske vojske redovitoj izvještajnoj godišnjoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba i Grada Velike Gorice.

Na godišnjoj skupštini nazočni su izvješteni o radu Udruge te financijskom poslovanju u 2004. godini, a također je donesen program rada i financijski plan za 2005. godinu. Predsjednica Udruge Lucija Kober podsjetila je na provedene aktivnosti u 2004. godini, od zdravstvene i psihosocijalne brige za roditelje poginulih branitelja, do sportskih i drugih aktivnosti kojima se roditeljima poginulih branitelja pomaže u daljnjoj resocijalizaciji. Napomenula je kako je svaka vrsta pomoći u tom pogledu dobrodošla, posebice ako se uzme u obzir da su u posljednjih pet godina umrla 63 roditelja člana udruge, osim starosti, velikim dijelom i od posljedica stresa, te bolesti povezanih s gubitkom svojih najbližih.
Potpredsjednica Kosor zahvaljujući roditeljima poginulih branitelja na upućenom pozivu poručila je kako bez njihove žrtve ne bi bilo ni današnje slobodne, samostalne i europske Hrvatske. U svom se obraćanju osvrnula i na novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, te se zahvalila članovima Udruge na suradnji pri izradi Zakona, u čemu su oni aktivno sudjelovali. I predstavnici Udruge izrazili su zadovoljstvo ističući kako je većina njihovih prijedloga i uvrštena u novi Zakon.




Pisane vijesti