Potpredsjednica Vlade Kosor na obilježavanju početka radova u izgradnji Spomen doma hrvatskih branitelja Trpinjska cesta

U povodu Dana Grada Vukovara, a na poziv Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Zagreb i Kluba branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991. potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozdravila je nazočne na obilježavanju početka radova u izgradnji Spomen doma hrvatskih branitelja Trpinjska cesta.

Obraćajući se obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja potpredsjednica Kosor je istaknula da je izgradnja Spomen doma, sjajna ideja te je ponudila pomoć Vlade Republike Hrvatske u završetku i realizaciji ovog projekta. Kazala je da bi svako dijete tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog školovanja trebalo bar jednom posjetiti Vukovar. Moramo čuvati istinu o Domovinskom ratu naglasila je potpredsjednica i dodala da kad bismo zaboravili hrvatske branitelje zaboravili bi sami sebe našu budućnost i budućnost naše djece.

Potpredsjednica Kosor iznijela je podatke da se u Hrvatskoj traga za još 1052 osobe koje se nalaze na popisu zatočenih i nestalih iz 1991./1992. godine, a na području Vukovarsko – srijemske županije traga se za više od 400 osoba. Kako bi se što prije riješio taj problem potpredsjednica Kosor je pozvala potpredsjednike Vlada Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore na sastanak kako bi vidjeli što se još može napraviti da bi se što prije riješio najveći humanitarni problem.



Pisane vijesti