Potpredsjednica Vlade Kosor na spaljivanju droga u tvornici cementa Našicecement d.d.

Potpredsjednica Vlade, ministrica, i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor simbolično je započela proces spaljivanja oduzetih opojnih droga danas u tvornici cementa Našicecement d.d. u Našicama.
Ovo je treće u nizu uništenja u posljednjih godinu dana u okviru kojeg će se uništiti oko 550 kg droga istaknula je potpredsjednica Vlade Kosor i dodala da je vrlo važno što postoji kontinuitet nakon niza godina kad nije bilo adekvatnog prostora, prilagođenog za spaljivanje oduzetih opojnih droga.
Govoreći o aktivnostima u borbi protiv ovisnosti potpredsjednica je istaknula dva glavna cilja, smanjenje ponude i potražnje. Rekla je da je danas u Hrvatskoj registrirano više od 25 000 ovisnika te da i dalje ostaje borba za svakog mladog čovjeka.
Najavila je izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Izmjenom Zakona doći će do unaprjeđenja sustava te će se droga moći uništiti prije proteka roka od tri godine i prije donošenja pravomoćne presude.
Uz članove Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade Republike Hrvatske na spaljivanju je nazočio i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.




Pisane vijesti