Potpredsjednica Vlade Kosor na susretu u sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu

Pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas se održao susret roditelja djece poginule u Domovinskom ratu - pod nazivom «Mali križ – velika žrtva», koji je organizirala Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske u Slavonskom Brodu.
Pozdravljajući roditelje i članove obitelji djece koje se danas sjećamo potpredsjednica Kosor je kazala da se svi zajedno jedni drugima moramo zavjetovati da nećemo zaboraviti djevojčice i dječake koji bi sad trebali biti ovdje, a nema ih zbog brutalne agresije na Hrvatsku. Činjenica da su u ratu ginula djeca, da su ostajala bez oba roditelja govori o tome o kakvom se ratu radilo. Tijekom ratnih razaranja poginulo je 320 djece, a 159 djece je ostalo bez oba roditelja, najmlađe dijete koje je ostalo bez roditelja imalo je samo osam mjeseci naglasila je potpredsjednica.
Izražavajući suosjećanje u ime Vlade i ministarstva na čijem je čelu potpredsjednica Kosor predložila je da se izradi monografija o poginuloj djeci u Domovinskom ratu.
Na današnjem susretu razgovaralo se i o izgradnji spomenika za svu poginulu djecu tijekom Domovinskog rata, a potpredsjednica je istaknula da će i Vlada i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti poduprijeti izgradnju spomenika.
U znak sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu, potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja «Djevojčica».




Pisane vijesti