Potpredsjednica Vlade Kosor: OŠ Horvati u Kampanji protiv tjelesnog kažnjavanja djece

Na poziv Osnovne škole «Horvati» potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor družila se s djecom i nastavnicima na predstavi kojom se škola uključila u nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece.

Na poziv Osnovne škole «Horvati» potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor družila se s djecom i nastavnicima na predstavi kojom se škola uključila u nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece.

Pozdravljajući djecu i nastavnike potpredsjednica Kosor je izrazila zadovoljstvo što je Osnovna škola «Horvati» postala prva škola koja se uključila u Kampanju. Kazala je da se u Kampanju uključio i predsjednik RH Stjepan Mesić, Ustavni suci i sutkinje te druge poznate osobe. Najavila je da će se uskoro uključiti i unicefovi ambasadori dobre volje Slaven Bilić, Bojana Gregorić – Vejzović i Gibonni.

Govoreći o kampanji koja je u siječnju ove godine Krenula iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pod motom – Trebam ljubav potpredsjednica je istaknula da je njezin cilj približiti roditeljima i svima koji se bave djecom da se djeca moraju odgajati u okruženju ljubavi. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodit će Kampanju do kraja ove godine u suradnji s drugim tijelima državne uprave, javnim ustanovama, županijama, gradovima i općinama , obiteljskim centrima na razini jedinica lokalne i područne samouprave te strukovnim udrugama i organizacijama civilnog društva.

Ravnateljica škole Biserka Matić – Roško zahvalila je potpredsjednici Kosor što je Kampanja Vijeće Europe krenula iz Hrvatske i što ju je potpredsjednica pokrenula i time skrenula pozornost cjelokupnoj javnosti na prisutnost zlostavljanja djece i tjelesnog kažnjavanja.

U predstavi kojom se Osnovna škola «Horvati» uključila u nacionalnu Kampanju sudjelovalo je tridesetak učenika koji su nosili majice sa sloganom Kampanje – Trebam ljubav.



Pisane vijesti