Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila 13. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je 13. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata «Baška voda 2008» u Turističkom naselju «Alem».

Riječ je o tradicionalnoj sportskoj manifestaciji najvećoj po broju sudionika hrvatskih branitelja i veterana Domovinskog rata. U izlučnim natjecanjima sudjelovalo je više od 8 000 dragovoljaca i veterana, a na završnom natjecanju sudjeluje 1 200 natjecatelja, hrvatskih branitelja iz svih županija.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ovogodišnje športsko natjecanje financira u iznosu od 1. 800. 000, 00 kuna.

Otvarajući sportske susrete potpredsjednica Vlade Kosor kazala je da su hrvatski branitelji uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana najzaslužniji za samostalnu, europsku i demokratsku Hrvatsku, za pregovore za Europsku uniju i početak ratifikacije protokola za ulazak Hrvatske u NATO. Također kazala je, da ministarstvo na čijem je čelu ima odlične odnose sa udrugama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te da će i dalje zajednički raditi na poboljšanju života svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Dodala je da je potrebna potpora svim obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja kao i obiteljima branitelja oboljelih od PTSP-a.

Potpredsjednica Kosor spomenula je neke od zajedničkih projekata Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a jedan od najvećih projekata je Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, zahvaljujući kojem će ove godine 17 000 srednjoškolaca i studenata, djece hrvatskih branitelja dobiti stipendije.



Pisane vijesti