Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila Dnevni boravak za starije osobe u Vukovaru

VUKOVAR, 20. ožujka 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vukovaru Dnevni boravak za starije osobe u uređenje, prenamjenu i opremanje kojeg je Ministarstvo uložilo oko 150.000 kuna.

Dnevni boravak ostvaren je u okviru programa Pomoć u kući starijim osobama na vukovarskom području koji obuhvaća skrb za 300 starih i nemoćnih.

U provedbi programa na tome području zaposleno je 17 djelatnica za čije plaće novac osigurava Ministarstvo, a grad Vukovar je osigurao prostor i nabavio dio opreme za Dnevni boravak.

"Želim da ovdje pronađete puno mira, veselja, ali i stvarne pomoći", poručila je na otvorenju ministrica Kosor, dodavši kako se hrvatsko društvo mora skrbiti za sve skupine stanovništva, a posebice za stare i nemoćne. Također je najavila kako će se program pomoći starijim osobama u Vukovarsko-srijemskoj županiji uskoro proširiti na grad Otok.

Po njezinim riječima u provedbi programa pomoći starijim osobama u Hrvatskoj zaposleno je više od 500 osoba, za što je u proračunu u ovoj godini izdvojeno 40 milijuna kuna.

Dnevni boravak za starije osobe u Vukovaru nalazi se u prostoru bivšega dječjeg vrtića u gradskoj četvrti Borovu naselju, a zamišljen je kao mjesto okupljanja starijih osoba kojima su na raspolaganju televizor, DVD i brojne društvene igre.



Pisane vijesti