Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila sajam «Hrana i zdravlje – dani poljoprivrede i prehrane» u Bregani

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Bregani sajam «Hrana i zdravlje – Dani poljoprivrede i prehrane».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Bregani sajam «Hrana i zdravlje – Dani poljoprivrede i prehrane». Sajam, koji se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednice Kosor, u prostorima Poslovnog centra «Samobor» u Bregani od 6. do 8. svibnja organizirali su Savez zadruga branitelja i Poljoprivredno stočarska voćarska zadruga Samobor. Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi braniteljskih zadruga iz čitave Hrvatske, orijentiranih ponajviše na poljoprivrednu proizvodnju te proizvodnju i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja. U Republici Hrvatskoj trenutno je aktivno preko 40 zadruga s oko 800 uključenih branitelja.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo zbog stalnog porasta broja zadruga branitelja te podržala njihovo osnivanje i rad zbog višestrukih korisnih učinaka na branitelje uključene u njima. Također je istaknula kako je u prošloj godini Ministarstvo dalo nepovratne financijske potpore od 150.000,00 kuna svakoj od 10 novoosnovanih zadruga branitelja.



Pisane vijesti