Nastavljeni pregovori Sindikata PPDIV-a i Uprave Sljemena

Danas su u Uredu za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske nastavljeni pregovorna osnovu dogovora predstavnika Uprave Sljemena i Sindikata PPDIV-a oko usuglašavanja nagodbe s namjerom ispunjenja dospjelih i dogovorenih obveza prema radnicima i drugim vjerovnicima.

Danas su u Uredu za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske nastavljeni pregovori, na osnovu dogovora predstavnika Uprave Sljemena i Sindikata PPDIV-a oko usuglašavanja nagodbe s namjerom ispunjenja dospjelih i dogovorenih obveza prema radnicima i drugim vjerovnicima.

Cilj predmetne nagodbe bio bi u ovome trenutku otklanjanje razloga za primjenu stečajnog zakona te u dobroj vjeri namjera najbržeg mogućeg namirenja potraživanja radnika i drugih vjerovnika.

Predstavnici Uprave Sljemena i Sindikata PPDIV-a usuglasili su se da se u okviru programa zbrinjavanja viška radnika obračuna otpremnina u iznosu od 6.400 kuna za svaku godinu staža ostvarenu kod poslodavca, odnosno 8.000 kuna za svaku godinu radnog staža za invalide rada.

Predstavnici Uprave Sljemena prihvatili su predloženi sadržaj nagodbe dok su predstavnici Sindikata PPDIV-a ostali pri ranijem stajalištu i traženju jamstava u većoj vrijednosti od ponuđenog fiducijarnog vlasništva na neopterećenim pokretninama društva Sljeme d.d. Predstavnici Uprave Sljemena naznačili su da je sva ostala imovina već opterećena od strane drugih vjerovnika te da u ovom trenutku ne postoji mogućnost izdavanja drugih jamstava osim dogovora sa svim vjerovnicima i provedbe moguće nagodbe.

Prema prijedlogu nagodbe određene obveze realizirale bi se prema radnicima od trenutka zaključivanja iste u određenim rokovima, na osnovu realizacije ugovora prodaje robne marke, receptura i tehnologije u vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Preostali dio obveza u vezi razlike otpremnina isplatio bi se radnicima u roku od osam dana po uplati određenih sredstava ostvarenih prodajom ukupne imovine.

Zaključivanjem nagodbe između Uprave Sljemena i PPDIV-a stvorili bi se određeni uvjeti za deblokadu žiro-računa te zaključenje nagodbi s ostalim vjerovnicima radi njihovog namirenja.

Radi učinkovitog praćenja provedbe nagodbe predloženo je da Uprava Sljemena i Sindikat PPDIV-a imenuju po tri stručne osobe te da se nagodba ovjeri odnosno solemizira u javnobilježničkom uredu.



Pisane vijesti