Potpredsjednica Vlade Kosor položila vijence u povodu 17. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske

U povodu 17. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je, s predstavnicima braniteljskih udruga, položila vijence i zapalila svijeće ispred Zida boli, Središnjeg križa i groba prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata, na zagrebačkom Mirogoju.

Potpredsjednica je kazala da je ovo trenutak kad trebamo zastati i pokloniti se onima koji su najzaslužniji za obranu Hrvatske, za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a to su, svakako, hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Upozorila je i na problem nestalih, najteži humanitarni problem u Hrvatskoj te naglasila kako Vlada čini sve da bi ga riješila što je moguće prije.

Ocijenila je i da je Hrvatska od svog priznanja učinila puno. "Sada se trebamo sabrati i biti na to ponosni. Samo je 17 godina od priznanja. To je trenutak u povijesti, a mi kao da smo povijest proživjeli ubrzano. Ono što se drugima događalo stotinama godina, nama se dogodilo za manje od 20 kazala je potpredsjednica Kosor.



Pisane vijesti