Potpredsjednica Vlade Kosor posjetila Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i upoznala se s njihovim radom.
Pozdravivši nazočne, zahvalila je svima koji rade i pridonose radu Centra. Kazala je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti već 6 godina financira programe Centra, a do sada je za njihove aktivnosti izdvojeno 900 000 kuna. Potpredsjednica je naglasila da će Centar i u ovoj godini dobiti potporu ministarstva od oko 180 000 kuna.
Govoreći o projektima namijenjenim mladima, djeci i obiteljima podsjetila je na veliki projekt ministarstva – Obiteljski centri, koji rade kao produžene ruke ministarstva. Potpredsjednica se osvrnula i na projekte koje provodi Centar i rekla da preventivni programi moraju biti temelj onoga što ćemo raditi. Ta prevencija se odnosi i na suzbijanje nasilja među djecom, međutim potpredsjednica je upozorila i na borbu protiv ovisnosti i dodala da ta prevencija treba početi od vrtičke dobi.
Na kraju pozvala je da se Centar uključi u nacionalnu kampanju „Protiv tjelesnog kažnjavanja djece“ koja je započela u siječnju ove godine pod sloganom „Trebam ljubav“.
O programima Centara za djecu, mlade i obitelj izvijestila je ravnateljica Centra Sanda Puljiz. Kazala je da Centar radi od 2002. godine, financira ga županija, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i grad. U 2008. godini imao je 1629 korisnika. Centar provodi dvije vrste programa - programe pozitivnog razvoja i preventivne programe.
Današnjem posjetu pridružio se i ministar financija Ivan Šuker.




Pisane vijesti