Potpredsjednica Vlade Kosor s predsjedavajućim Vojnog odbora NATO-a

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosoprimila je danas, u Banskim dvorimadmirala Giampaola Di Paolpredsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a.

Tom prilikom potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo što će Hrvatska uskoro postati punopravnom članicom NATO-a. Podsjetila je na tužna i bolna iskustva kao posljedicu agresije na Republike Hrvatsku te prenijela pozdrave hrvatskih branitelja i obitelji koji su položili živote za Domovinu.

Ulaskom u članstvo NATO-a Hrvatska će postati još čvršći faktor stabilnosti u regiji, naglasila je potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, dodavši kako je u samo desetak godina naša zemlja prošla veliki put od primatelja međunarodne vojne pomoći do sudionika u mirovnim operacijama.

Admiral Di Paolo istaknuo je veliku potporu hrvatskom ulasku u euroatlantske integracije te izrazio uvjerenje da će nakon uspješnog puta ulaska u NATO, Hrvatska uskoro završiti i svoj pregovarački proces o pridruživanju Europskoj uniji. Pritom je naglasio kako će Hrvatska donijeti novu vrijednost NATO savezu te da će hrvatski primjer biti dobar poticaj i drugim zemljama u regiji.



Pisane vijesti