Potpredsjednica Vlade Kosor s predsjednikom Europskog suda za ljudska prava Vijeća Europe

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas, u Banskim dvorimpredsjednika Europskog suda za ljudska prava Vijeća Europe Jean – Paul Costu.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas, u Banskim dvorima, predsjednika Europskog suda za ljudska prava Vijeća Europe Jean – Paul Costu.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je jedan od prioriteta i temeljnih stupova Vlade RH upravo zaštita ljudskih prava i suzbijanje svih oblika diskriminacije. Naglasila je kako je stvoren i pravni okvir upravo za zaštitu najosjetljivijih skupina društva posebice kada je riječ o djeci, suzbijanju nasilja u obitelji ali i u zaštiti prava nacionalnih manjina, posebno Roma.

Predsjednik Europskog suda pohvalio je napore koje Vlada RH ulaže u zaštitu ljudskih prava, što je, kako je istaknuo vidljivo i iz sve manjeg broja predmeta. Posebno je naglasio kako je Hrvatska iznimno napredovala u zaštiti ljudskih prava te pohvalio Nacionalnu kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece.

Sastanku su nazočili i Nina Vajić, sutkinja Europskog suda za ljudska prava izabrana u odnosu na Republiku Hrvatsku, Roderick Liddell, direktor zajedničkih službi Europskog suda za ljudska prava, prof. dr. sc. Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske te Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.



Pisane vijesti