Potpredsjednica Vlade Kosor s predsjednicom Udruge Dodir Sanjom Tarczay

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sastala se danas s predsjednicom Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba Dodir Sanjom Tarczay.

Sanja Tarczay zahvalila je potpredsjednici Kosor na dosadašnjoj suradnji, spomenuvši pritom da je potpredsjednica Kosor do sada uvijek riješila njihove goruće probleme.

Na sastanku je predstavljena 6. konferencija Europske unije slijepih osoba pod nazivom Gluhosljepoća: Jednakosti i različitosti, koja će se održati u Zagrebu od 25. – 30. travnja, a predsjednica udruge Dodir uputila je i poziv potpredsjednici Kosor na konferenciju što je potpredsjednica i prihvatila.

Riječ je o konferenciji na kojoj će sudjelovati 150 osoba iz 24 europske zemlje, a prihvaćanje organizacije ovakve konferencije potaknuto je Akcijskim planom Vijeća Europe. Gospođa Tarczay zatražila je od potpredsjednice Vlade pomoć pri organizaciji konferencije kao i financijsku potporu, što je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor prihvatila kazavši da je otvorena za suradnju i da će zatražiti pomoć predsjednika Vlade RH kako bi se financijska konstrukcija za ovu izuzetno važnu konferenciju zatvorila.

Važno je spomenuti da je cilj ove konferencije da se uskladi hrvatsko zakonodavstvo s europskim, vodeći se i ratificiranom Konvencijom UN-a o pravima osoba s invaliditetom kao i Akcijskim planom Vijeća Europe za promicanje prava i potpunog sudjelovanja u društvu osoba s invaliditetom: poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Europi 2006.-2015.



Pisane vijesti