Potpredsjednica Vlade: Krajem mjeseca Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u punoj primjeni

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas da su pri kraju podzakonski akti vezani uz Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te da će njegova primjena početi krajem mjeseca.

ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas da su pri kraju podzakonski akti vezani uz Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te da će njegova primjena početi krajem mjeseca.

Jadranka Kosor rekla je danas kao gošća na izvještajnom saboru Zajednice udruga udovica Domovinskog rata da je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja usklađen s Obiteljskim zakonom tako da djeca poginulih branitelja imaju pravo na obiteljsku mirovinu i godinu dana nakon školovanja.

Posebice je istaknula zdravstvene probleme udovica hrvatskih branitelja, koje sve češće oboljevaju od malignih bolesti kao posljedica stresa zbog gubitka muževa i rata. "Svakodnevno smo suočeni s vijestima da je neka udovica teško oboljela te njihova djeca ostaju bez oba roditelja", rekla je Jadranka Kosor. Istaknula je potrebu zapošljavanja djece poginulih kako bi se ona što bolje uključila u društvo.

Predsjednica Zajednice Neda Balog rekla je da udruga udovica svojim članicama i njihovoj djeci nudi različite oblike zdravstvene pomoći, a i sama je istaknula probleme udovica koje sve više obolijevaju od teških bolesti.



Pisane vijesti