Potpredsjednica Vlade Martina Dalić s članovima Kuvajtsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva

Slika /Vijesti/2017/09 rujan/21 rujna/37195624872_000bfec68c_o.jpg

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Martina Dalić sastala se 21. rujna 2017., sa članovima Kuvajtsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva.

Potpredsjednica Vlade dr. sc. Dalić i članovi Kuvajtsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva, zastupnici u Nacionalnoj skupštini Države Kuvajt razgovarali su o bilateralnim gospodarskim odnosima između Republike Hrvatske i Države Kuvajta. Podsjetimo, u prvih pet mjeseci 2017. godine izvoz je iznosio 2,1 milijuna eura.  

Sugovornici su istaknuli vrlo dobre političke odnose između Republike Hrvatske i Kuvajta te su naglasili kako u području gospodarske suradnje postoje značajni potencijali koji se trebaju iskoristiti s ciljem daljnjeg unaprjeđenja bilateralnih gospodarskih odnosa.

Potpredsjednica dr. sc. Dalić istaknula je kako postoji prostor za ulaganje i suradnju posebno u obrambenoj industriji. Predstavnici međuparlamentarne skupine prijateljstva posebno su iskazali zadovoljstvo integriranošću muslimanske zajednice u hrvatsko društvo.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Pisane vijesti