Potpredsjednica Vlade na 12. tematskom skupu Hrvatske Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja u Novom Vinodolskom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Novom Vinodolskom na 12. tematskom skupu Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata pod nazivom «Domovinski rat – 15 godina poslije».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Novom Vinodolskom na 12. tematskom skupu Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata pod nazivom «Domovinski rat – 15 godina poslije».
Ističući žrtvu i doprinos svih poginulih hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne, samostalne, demokratske i europske Hrvatske, potpredsjednica Kosor poručila je kako su neprihvatljive sve optužnice kojima se želi mijenjati istina o obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo osobnom suradnjom i partnerskim odnosom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s Hrvatskom zajednicom udruga roditelja poginulih branitelja, te podržala inicijativu da se na ovakvim skupovima čitaju i imena poginulih branitelja. Podsjetila je kako je u protekle dvije i pol godine usvojen novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, u čijoj je izradi sudjelovao i predstavnik Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, a izmijenjen je i Zakon o porezu na dohodak u dijelu koji se odnosio na tretiranje obiteljskih mirovina kao prihoda i plaćanja poreza na obiteljske mirovine.
Potpredsjednica Kosor položila je u atriju Poglavarstva Grada Novog Vinodolskog vijenac i zapalila svijeću u spomen na šest poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja Novog Vinodolskog, a potom održala kratak sastanak s gradonačelnikom Olegom Butkovićem i članovima Gradskog vijeća.




Pisane vijesti