Potpredsjednica Vlade na 13. susretu najtezih hrvatskih ratnih vojnih invalida u organizaciji Bedema ljubavi

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na 13. susretu najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, te pozdravila nazočne invalide i članove njihovih obitelji. Susret najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata održao se u organizaciji „Bedema ljubavi 1991“ i uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Upućujući zahavalu udruzi „Bedem ljubavi 1991“ na tradicionalnom organiziranju susreta potpredsjednica Kosor podsjetila je na sve aktivnosti poduzete u mandatu ove Vlade za 100%-tne HRVI I. skupine. U tom smislu, rekla je kako je kako je u dosadašnjem mandatu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uz ovog tjedna dodijeljenih 12 automobila, dodijelilo još 333 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine koji su to pravo ostvarili po prvi put, ili im je sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji nakon zakonskog roka od 7 godina dodijeljen novi automobil. Također je rekla kako je u ovom mandatu riješen status njegovateljima 100%-tnih HRVI I. skupine u pogledu prava na bolovanje i zaštitu za vrijeme trajanja bolesti te uplate doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Napomenula je kako je pokrenut program liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, te kako je nedavno Udruzi 100%-nih HRVI I. skupine u Zaprešiću dodijeljena na korištenje kuća u državnom vlasništvu koju će moći koristiti članovi Udruge tijekom liječenja i zdravstvenih pregleda u Zagrebu.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je u ovom mandatu dodijeljeno 36 posebno prilagođenih kuća za 100%-tne HRVI I. skupine, te kako će izgradnjom još jedne kuće u Varaždinu biti u cijelosti dovršeno stambeno zbrinjavanje 100%-tnih HRVI I. skupine. Podsjetila je kako članovi Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine sudjeluju i u radu povjerensta za provedbu projektu pristupačnosti za osobe s invaliditetom koji je pokrenulo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnost, a za koji je u dosadašnjem mandatu izdvojeno oko 4,5 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor najavila kako će članovima Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine i ove godine tradicionalno biti dodijeljene kartice za gorivo INA-e.



Pisane vijesti