Predsjednik Vlade otvorio kanalizacijski sustav u Cavtatu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_otvorio_kanalizacijski_sustav_u_cavtatu.jpg

Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader poslije podne je u Cavtatu pustio u rad novi kanalizacijski sustav vrijedan oko 40 milijuna kuna, te istaknuo kako je riječ o iznimno važnom kompleksu za općinu koja ugošćuje više od 10.000 gostiju u turističkoj sezoni.

CAVTAT, , 20. listopada 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader poslije podne je u Cavtatu pustio u rad novi kanalizacijski sustav vrijedan oko 40 milijuna kuna, te istaknuo kako je riječ o iznimno važnom kompleksu za općinu koja ugošćuje više od 10.000 gostiju u turističkoj sezoni.

Ekologija i zaštita okoliša naš su apsolutni prioritet, rekao je premijer. Najavio je i novu fazu kanalizacijskog sustava u kojoj slijedi postavljanje priključaka, što će stajati još nekoliko milijuna kuna, a u čemu će, kako je rekao, sudjelovati i Vlada RH.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer Sanader se osvrnuo i na skore parlamentarne izbore, te aktualne političke i društvene događaje.

Komentirajući oporbene stranke u prvom redu SDP, kazao je da u njihovim istupima dominiraju dvije teme: kako nametnuti nove poreze građanima i što će tko biti kada pobijede.

Objavu izbornih lista HDZ-a najavio je u zakonskom roku, tj. nakon 31. listopada.

Na SDP-ovu sumnju u mogućnost dvostrukih glasova Sanader je izjavio kako "oni u svom gubitničkom raspoloženju traže razloge za vlastiti poraz".

Dodao je da se HDZ-ova Vlada u zadnje četiri godine dokazala djelima, među ostalim, otvaranjem više od 12.900 novih radnih mjesta te rješavanjem pitanja dugova umirovljenika i drugih umirovljeničkih problema.

Premijer Sanader ocijenio je da Hrvatska nikad nije bila čvršća kad je o međunarodnom položaju riječ, a na novinarsko inzistiranje osvrnuo se i na slučaj novinara Željka Peratovića, osumnjičenog da je na blogu objavio dokument s oznakom državne tajne.

"Protiv smo maltretiranja novinara, to je i moj osobni stav, i Vlade", rekao je Sanader. "Sloboda medija pretpostavka demokracije", naglasio je premijer i dodao: "Ako je netko namjestio igru, bit će sankcioniran".



Pisane vijesti