Potpredsjednica Vlade na 15. jubilarnom hodocasu hrvatske vojske i policije u Mariji Bistrici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici na 15. jubilarnom hodočašću hrvatske vojske i policije.
15. jubilarno hodočašće hrvatske vojske i policije tradicionalno je organizirao Vojni ordinarijat RH, i u sklopu ovogodišnjeg obilježvanja 10. obljetnice svog djelovanja. Koncelebriranu Svetu Misu predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.
Pozdravljajući nazočne hodočasnike potpredsjednica Kosor zahvalila je svim hrvatskim braniteljima pripadnicima Hrvatske vojske i policije na doprinosu u Domovinskom ratu. Iskazala je poštovanje i svim obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Potpredsjednica Kosor istaknula je pritom kako hrvatski branitelji članovi njihovih obitelji moraju biti briga čitavog društva.
Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uručio je potpredsjednici Kosor na kraju hodočašća zlatnu plaketu Vojnog ordinarijata RH u znak zahvale za suradnju s Vojnim ordinarijatom.




Pisane vijesti