Potpredsjednica Vlade na blagdanskom ručku sa 100%-tnim HRVI I skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor organizirala ju povodu Božićnih i novogodišnjih blagdanblagdanski ručak za 100%-tne hrvatske ratne vojne invalide I. skupine na kojem se okupilo preko 140 100%-tnih HRVI-a I. skupine s članovima obitelji.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor organizirala je, u povodu Božićnih i novogodišnjih blagdana, blagdanski ručak za 100%-tne hrvatske ratne vojne invalide I. skupine na kojem se okupilo preko 140 100%-tnih HRVI-a I. skupine s članovima obitelji.

Čestitajući nazočnima predstojeće blagdane potpredsjednica Kosor podsjetila je na neke aktivnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatske Vlade u dosadašnjem mandatu. Rekla je kako je u posljednje tri godine dodijeljeno ukupno 328 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, koji su to pravo ostvarili po prvi put od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Također je rekla kako je u mandatu ove Vlade gotovo u potpunosti dovršeno stambeno zbrinjavanje 100%-tnih HRVI I. skupine, najavivši pritom skoru dodjelu kuća za dvojicu 100%-tnih HRVI-a I. skupine u Splitu. Podsjećajući na ove godine pokrenuti projekt Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva obrane i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje – liječenje 100%-tnih HRVI-a I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu -potpredsjednica Kosor najavila je za iduću godinu opremanje dodatna dva apartmana za smještaj invalida koji se nalaze na liječenju, čime će se dodatno unaprijediti i sama provedba ovog projekta. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji osiguran poboljšani status njegovateljima koji sada ostvaruju pravo na bolovanje i zaštitu za vrijeme trajanja bolesti, a riješeno je pitanje uplate doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Također je rekla kako je u ovoj godini Ministarstvo izdvojilo 33 milijuna kuna za naplatu duga temeljem sudskih presuda vezanih uz neusklađivanje mirovina i invalidnina za hrvatske ratne vojne invalide.

Potpredsjednica Kosor uručila je potom dvadesetorici 100%-tnih HRVI-a I. skupine kartice INA-e za gorivo u godišnjem iznosu od 7.200,00 kuna, a invalidi kojima su kartice dodijeljene izabrani su od strane Udruge 100%-tnih HRVI iz Domovinskog rata I. skupine. Dodjeli je nazočio i gospodin Mirko Zelić, član Uprave INA-e.

Zahvalu potpredsjednici Kosor, Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatskoj Vladi na skrbi za 100%-tne HRVI I. skupine uputio je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI iz Domovinskog rata I. skupine.



Pisane vijesti