Potpredsjednica Vlade na hodočašću hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u Trsatu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predvodila je danas u svetištu Majke Božje Trsatske na Trsatu hodočašće hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predvodila je danas u svetištu Majke Božje Trsatske na Trsatu hodočašće hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na tradicionalnom 6. hodočašću sudjelovalo je oko 1100 hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida s članovima obitelji. Koncelebriranu Svetu Misu predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako se i u ovoj prigodi treba prisjetiti doprinosa svih hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne, samostalne europske hrvatske. Podsjećajući kako se na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila nalazi još 1131 osoba, potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu njihovim obiteljima i obiteljima svih poginulih hrvatskih branitelja na vjeri i ustrajnosti. Istaknula je kako ova Vlada čini sve što je moguće u cilju povrata dostojanstva hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, te pozvala i sve druge da se uključe u aktivniju brigu prema njima. Potpredsjednica Kosor podsjetila je u tom smislu kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ove godine dodijelilo 336 stanova, trenutno se gradi 341 stan, a za 495 stanova je gradnja u planu. Osim toga 100%-tnim HRVI I. skupine u ovoj je godini dodijeljen 141 automobil, u 2005. godini 148 automobila, a u 2004. godini 44 automobila. Izražavajući zadovoljstvo dosadašnjim već tradicionalnim hodočašćima potpredsjednica Kosor dala je punu potporu i budućem održavanju hodočašća hrvatskih branitelja.




Pisane vijesti