Očitovanje Ministarstva u povodu suicida Srećka Loboreca

Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti izražava iskrenu i duboku sućut povodom smrti gospodina Srećka Loboreca.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izražava iskrenu i duboku sućut povodom smrti gospodina Srećka Loboreca. Ministarstvo smatra potrebnim napomenuti kako gospodin Srećko Loborec nije imao utvrđen status hrvatskog ratnog vojnog invalida, pa slijedom toga se ne može govoriti ni o dijagnozi PTSP-a zbog sudjelovanja u Domovinskog rata, niti se obraćao Ministarstvu i nadležnom Centru za psihosocijalnu pomoć sa svojim zahtjevima.
Ministarstvo i ovim putem podsjeća kako je ispunilo sve zahtjeve udruga branitelja oboljelih od PTSP-a u smislu objave broja branitelja koji su izvršili suicid, pomicanja rokova za priznavanje bolesti u novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kao i donošenja novog Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata koji se počeo provoditi od početka 2005. godine.




Pisane vijesti