Potpredsjednica Vlade na otvorenju 12. sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Bjelovaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Bjelovaru 12. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske „Bjelovar 2007“, koje se održava u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, te uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na ovogodišnjem 12. sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske okupilo se oko 1.250 sudionika iz svih hrvatskih županija i Grada Zagreba.

Pozdravljajući nazočne sudionike natjecanja potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu svim hrvatskim braniteljima na doprinosu u Domovinskom ratu i obrani Hrvatske. Izražavajući zadovoljstvo suradnjom i partnerskim odnosom s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, kao i ostalim udrugama iz Domovinskog rata, potpredsjednica Kosor čestitala je UDVDR RH na 15. obljetnici djelovanja. Napomenula je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s UDVDR RH provelo mnogobrojne zajedničke aktivnosti, kakva je primjerice bila suradnja u izradi novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, u koji je ugrađen institut najniže zajamčene mirovine za hrvatske branitelje, a za što je ona osobno dobila pohvale Svjetske veteranske federacije.

Potpredsjednica Kosor također je podsjetila i na druge aktivnosti Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji u dosadašnjem mandatu – od osnivanja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s trenutnom imovinom od 3,4 milijarde kuna, osnivanja Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja, osnivanja Zaklade hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, darovanja kuća i stanova u državnom vlasništvu hrvatskim braniteljima na područjima od posebne državne skrbi, dovršetka stambenog zbrinjavanja svih 100%-tnih HRVI I. skupine i dodjele 333 automobila za njih, kao i potpisivanja međudržavnog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom kojim su regulirana prava stradalih pripadnika HVO-a i članova njihovih obitelji.



Pisane vijesti