Potpredsjednica Vlade na otvorenju 2. sajma zadruga hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelu «Zagreb» u Splitu Drugi sajam zadruga hrvatskih branitelja.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelu «Zagreb» u Splitu Drugi sajam zadruga hrvatskih branitelja. Na sajmu koji organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sudjeluju zadrugari iz 115 zadruga branitelja, a svoje proizvode i aktivnosti ove godine predstavile su 92 zadruge branitelja.
Otvarajući sajam potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo što se, nakon prošlogodišnjeg sajma održanog u Vukovaru, već ove godine pokazuje značajan napredak u razvoju braniteljskog zadrugarstva. Napomenuvši kako i na ovaj branitelji pokazuju kako žele raditi i živjeti dostojanstveno od svog rada, i ističući upravo zadrugarstvo kao najuspješniju mjeru Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, potpredsjednica Kosor obećala je svaku vrstu pomoći Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti braniteljskim zadrugama. U tom smislu najavila je i daljnje povećanje financijskih sredstava za provedbu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u 2007. godini s ovogodišnjih 35 milijuna kuna na 40 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor također je rekla kako je kroz sve mjere Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u mandatu ove Vlade zaposleno preko 5000 hrvatskih branitelja.
Nakon otvorenja Sajma potpredsjednica Kosor otvorila je okrugli stol s temom dodjele, prodaje, zakupa i davanjem u koncesiju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te dodjele nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Na okruglom stolu sudjeluju predstavnici braniteljskih zadruga, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva mora turizma, prometa i razvitka, Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Hrvatskog saveza zadruga, Saveza zadruga branitelja, Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe, odbora Hrvatskog sabora i drugi.
Na kraju sajma potpredsjednica Kosor uručit će zahvalnice sudionicima sajma, a potom će slijediti svečani ručak od proizvoda braniteljskih zadruga.




Pisane vijesti