Potpredsjednica Vlade na otvorenju Dnevnog boravak za starije osobe u Virovitici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici «Dnevni boravak za starije osobe», u sklopu provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici «Dnevni boravak za starije osobe», u sklopu provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. «Dnevni boravak za starije osobe» otvoren je u prostorima bivšeg Vatrogasnog doma čiju je obnovu financiralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Otvarajući ga, potpredsjednica Kosor rekla je kako je ovo deveti «Dnevni boravak za starije osobe» otvoren od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Također je podsjetila kako je na području Virovitičko-podravske županije Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dosad provodilo Program međugeneracijske solidarnosti «Pomoći u kući starijim osobama», a proširenjem Programa na novootvoreni Dnevni boravak bit će obuhvaćeno oko 200 osoba starije životne dobi na području Virovitičko-podravske županije. Rekla je kako je provedbu oba Programa Ministarstvo financiralo s oko 1,5 milijuna kuna, te istaknula da će na njegovoj provedbi ukupno biti zaposleno 14 osoba, i to pretežito žena starijih od 40 godina koje su i najteže zapošljiva radna skupina, zaključivši kako je zbog toga vrijednost provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti višestruka. Naglasivši kako je u Hrvatskoj po prvi puta osnovano ministarstvo koje se bavi i međugeneracijskom solidarnosti, sa svrhom pomoći i zbrinjavanja starijih i nemoćnih osoba posebice u mjestima bez staračkih domova, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je i jučer u Karlovcu otvorila osmi «Dnevni boravak za starije osobe».



Pisane vijesti