Potpredsjednica Vlade na otvorenju Dnevnog boravka za starije osobe u Petrijancu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Petrijancu, u Varaždinskoj županijDnevni boravak za starije osobe u sklopu provedbe programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Petrijancu, u Varaždinskoj županiji, Dnevni boravak za starije osobe u sklopu provedbe programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Potpredsjednica Kosor potpisala je i s načelnikom Općine Petrijanec Vladimirom Kurečićem Ugovor o suradnji Ministarstva s Općinom Petrijanec na provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti «Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe» u 2006. godini.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je ovo jedanaesti Dnevni boravak za starije osobe otvoren od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Podsjetila je kako je Ugovorom o suradnji na provedbi programa međugeneracijske solidarnosti «Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe» na području Općine Petrijanec Ministarstvo za troškove građevinskih radova i opremanja Dnevnog boravka u 2005. godini izdvojilo 330.000,00 kuna, a u 2006. godini za provođenje programa Ministarstvo je osiguralo 535.375,00 kuna. Programom će biti obuhvaćeno 150 starijih osoba, a na provedbi programa će biti zaposleno 12 djelatnika. Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Ugovorima o suradnji na provedbi programa međugeneracijske solidarnosti tijekom prošle godine ugovoreno ukupno 34 programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ i „Pomoć u kući starijim osobama“ na području 15 županija, te napomenula kako je također započela i isplata duga umirovljenicima, zaključivši kako to jasno govori o opredjeljenju hrvatske Vlade u pogledu skrbi za osobe starije životne dobi.



Pisane vijesti