Potpredsjednica Vlade na otvorenju novih prostorija Centra za psihosocijalnu pomoc u Gospiću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Gospiću nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji Ličko-senjske županije. Nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć adaptirane su i opremljene sredstvima Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor istaknula je kako su nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć Ličko-senjske županije dodijeljene Ministarstvu kako bi se nastavilo s pružanjem adekvatne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, putem stručne pomoći zaposlenih djelatnika raznih profila – od liječnika, psihologa pravnika i socijalnih radnika. Rekla je pritom kako Centri za psihosocijalnu pomoć, sukladno Nacionalnom programu psihosocijalne pomoći, djeluju u svim hrvatskim županijama i Gradu Zagrebu kao podružnice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Istaknuvši kako je posebna skrb potrebna za hrvatske ratne vojne invalide te hrvatske branitelje oboljele od PTSP-a, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je već na početku mandata ispunila sve zahtjeve Konvencije udruga hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od PTSP-a iz 2003. godine - od ukidanja provedbe MMPI-2 testa do prikupljanja podataka i objave broja suicida. Napomenula je kako je pri samom kraju i izrada posebnog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za hrvatske branitelje oboljele od PTSP-a i najteže hrvatske ratne vojne invalide.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim djelatnicima Centra za psihosocijalnu pomoć, kao i tijelima lokalnih vlasti Ličko-senjske županije i Grada Gospića na skrbi za hrvatske branitelje i njihove obitelji, napomenuvši kako se rezultati dosadašnje skrbi mogu ogledati i u činjenici da je Ličko-senjska županija među županijama s najmanjim brojem sucida hrvatskih branitelja. Potpredsjednica Kosor pozvala je i ostala tijela lokalnih vlasti na aktivniju skrb za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim hrvatskim braniteljima na doprinosu u Domovinskom ratu, a posebno poštovanje iskazala je članovima obitelji poginulih zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Nazočne su pozdravili i župan Ličko-senjske županije Milan Jurković te gradonačelnik Gospića Mile Kolić, a otvorenju novih prostorija Centra za psihosocijalnu pomoć nazočili su brojni predstavnici udruga iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti