Potpredsjednica Vlade na otvorenju novouređenih prostora Klinike za pedijatriju u Klinici za dječje bolesti «Zagreb»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas novouređene prostore Klinike za pedijatriju u Klinici za dječje bolesti «Zagreb».

Upućujući zahvalu svim djelatnicima Klinike za dječje bolesti «Zagreb» na skrbi za oboljelu djecu, potpredsjednica Kosor, koja je trajna pokroviteljica Odjela za solidne tumore ove Klinike, istaknula je kako su svojim rezultatima postali poznati i u svjetskim razmjerima. Posebnu zahvalu uputila je na skrbi za djecu stradalu tijekom Domovinskog rata. Potpredsjednica Kosor pozdravila je humanitarnu akciju «Tu sam…» kojom su se započela prikupljati financijska sredstva za brže stvaranje uvjeta kako bi teško bolesnoj djeci boravak u bolnici bio što humaniji, a pri čemu je i osmišljen projekt obnove i uređenja bolnice. Napomenuvši kako je u projektu obnove i uređenja sudjelovala i hrvatska Vlada, potpredsjednica Kosor zahvalila je svim donatorima koji su financijski podržali ovu humanitarnu akciju. Također je istaknula kako će Vlada Republike Hrvatske i dalje podupirati Kliniku za dječje bolesti «Zagreb» podupirati u ostvarenju sveobuhvatne brige za zdravlje djece, te osigurati financijska sredstva za dovršenje projekta obnove i uređenja. Potpredsjednica Kosor rekla je kako se ovim projektom provode mjere Nacionalne populacijske politike, kao i Nacionalnog programa aktivnosti za prava i interese djece.

Nakon svečanosti otvorenja potpredsjednica Kosor obišla je s ravnateljem Klinike za dječje bolesti «Zagreb» dr. med. Goranom Roićem i ministrom zdravstva i socijalne skrbi prof. dr. sc. Nevenom Ljubičićem novouređene prostore Klinike za pedijatriju.



Pisane vijesti