Potpredsjednica Vlade na konferenciji za novinare u povodu otvorenja novih prostora skloništa za žene i djecu žrtve nasilja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na konferenciji za novinare u povodu otvorenja novih prostora skloništa za žene i djecu žrtve nasilja Autonomne ženske kuće Zagreb.

Novi prostori skloništa Autonomne ženske kuće Zagreb površine su 457 četvornih metara, uređeni su prema najsuvremenijim standardima, a nalaze se na tajnoj lokaciji.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Vlada Republike Hrvatske sufinancirala uređenje novog skloništa za žene i djecu žrtve nasilja Autonomne ženske kuće Zagreb u okviru proračunskih sredstva Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u ukupnom iznosu od oko 2,7 milijuna kuna.

Upućujući zahvalu svim članicama Autonomne ženske kuće Zagreb na skrbi za žene žrtve nasilja, istaknula je kako je u tijeku dovršenje izrade nove Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, te podsjetila kako se u Hrvatskoj provodi i Kampanja Vijeća Europe za borbu protiv obiteljskog nasilja nad ženama. Također je pozvala sve muškarce na aktivnije uključivanje u borbu protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.



Pisane vijesti