Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Centra kulture Roma i Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Centra kulture Roma Hrvatske Kasumom Canom, te članicama Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH - predsjednicom Udruge žena Romkinja Hrvatske «Bolja budućnost» Ramizom Memedi i predsjednicom Udruge žena Romkinja «Romsko srce» Nadicom Balokoje su joj u ime predstavnika romske nacionalne manjine članova Povjerenstva predale priznanje za potporu i doprinos u realizaciji Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana Desetljeća za Rome.

Napomenuvši kako je Vlada od početka svog mandata pokazala razumijevanje za potrebe i probleme Roma potpredsjednica Kosor istaknula je kako su do danas postignuti značajni rezultati u pogledu unapređenja uvjeta života Roma u Republici Hrvatskoj. Napomenula je pritom kako će se u budućnosti posebna pozornost dati školovanju djece Roma, kako bi se što brže mogli integrirati u društvo u cjelini. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo suradnjom s predstavnicima udruga Roma kako u radu Povjerenstva, tako i u provedbi aktivnosti Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana desetljeća za Rome.

Predsjednik Centra kulture Roma Hrvatske Kasum Cana također je zahvalio potpredsjednici Kosor na dosadašnjem zalaganju i trudu u poboljšanju položaja romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, kao i na pokroviteljstvu Vlade nad humanitarnim koncertom «Arsen Dedić za djecu Roma» koji je održan prošlog mjeseca, a kojem je nazočila i potpredsjednica Kosor. Potpredsjednicu Kosor upoznao je i s prijedlogom tiskanja kalendara za 2008. godinu na hrvatskom i romskom jeziku, u čemu mu je ona obećala i financijsku potporu Vlade.



Pisane vijesti