Potpredsjednica Vlade na otvorenju okruglog stola o izmjenama Obiteljskog zakona

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu okrugli stol o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu okrugli stol o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona.
Okrugli stol je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na njemu je sudjelovalo 50-ak predstavnika iz Ministarstva, obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Hrvatskog sabora, Ureda pravobraniteljice za djecu i Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, nevladinih udruga te znanstvenih i stručnih krugova. Među ostalima, kao stručni predavači, govorili su profesori s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su i članovi radne skupine za izmjene i dopune Obiteljskog zakona, prof. dr. sc. Mihajlo Dika, prof. dr. sc. Dubravka Hrabar i prof. dr. sc. Aleksandra Korać. Izmjene i dopune Obiteljskog zakona donose se u svrhu unaprjeđenja zaštite djece, posebice u slučajevima izbjegavanja plaćanja alimentacije od strane neodgovornih roditelja.




Pisane vijesti