Potpredsjednica Vlade na podjeli računala za 42 obitelji s osmero i više djece s područja Osječko-baranjske županije

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor podijelila je danas u Osijeku računala za 42 obitelji s osmero i više djece s područja Osječko-baranjske županije.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor podijelila je danas u Osijeku računala za 42 obitelji s osmero i više djece s područja Osječko-baranjske županije.

Time je, u sklopu projekta Ministarstva nabave računala za višečlane obitelji, računala dosad dobilo 479 obitelji, od utvrđene 523 obitelji s osmero i više djece, a podjela će se uskoro dovršiti u Varaždinskoj županiji. Nabava osobnih računala za obitelji s osmero i više djece projekt je Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u okviru aktivnosti «Projekti za višečlane obitelji». Cilj projekta je nabava osobnog računala u svaku obitelj s osmero i više djece, radi unaprjeđenja kvalitete života višečlanih obitelji i pružanja potpore unaprjeđenja uvjeta odrastanja djece iz višečlanih obitelji. Utemeljenje projekta proizlazi iz međunarodnih dokumenata i nacionalne politike i strategije: Konvencije UN-a o pravima djeteta, Nacionalne obiteljske politike i Prioritetnih aktivnosti za dobrobit djece od 2003. do 2005. godine .

Osim projekta dodjele računala za obitelji s osmero i više djece potpredsjednica Kosor podsjetila je i na drugi projekt Ministarstva za višečlane obitelji - dodjelu besplatnih školskih udžbenika djeci iz obitelji s osmero i više djece koja takvu vrstu potpore ne ostvaruju po drugoj osnovi, te istaknula kako se program nastavlja i u 2005. godini.



Pisane vijesti