Potpredsjednica Vlade na polaganju temeljnog kamena zgrade za HRVI i na otvaranju Centra za PSP u Virovitici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Riječ je o prostorima ukupne površine 110 četvornih metara, čije je uređenje Ministarstvo financiralo s 580 tisuća kuna.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor istaknula je kako su novotvorene prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć primjer dobre suradnje Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice u skrbi za hrvatske branitelja i članove njihovih obitelji. Također je pozvala i ostale županije i gradove na poštivanje zakonskih obveza i aktivniju provedbu Nacionalnog programa psihosocijalne pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako su od početka mandata ove Vlade ispunjeni svi zahtjevi Zajednice udruga branitelja liječenih od PTSP-a, od ukidanja MMPI-II testa, objave podataka o suicidima branitelja, do produženja rokova za priznavanje bolesti temeljem sudjelovanja u Domovinskom ratu.
Potpredsjednica Kosor položila je u Virovitici temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Zgrada će imati 32 stana ukupne površine oko 2.100 četvornih metra, a vrijednost investicije je oko 9 milijuna i 400 tisuća kuna. Potpredsjednica Kosor rekla je kako se ovim nastavlja stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, podsjećajući kako je u ovoj godini predano 336 stanova, 251 se trenutno gradi, a planirana je izgradnja 495 stanova. Potpredsjednica Kosor najavila je i sutrašnje polaganje temeljnog kamena zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima u Kaštel Novome.




Pisane vijesti