Potpredsjednica Vlade na predstavljanju prvog hrvatsko-romskog kalendara

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH Jadranka Kosor nazočila je danas predstavljanju prvog hrvatsko-romskog kalendara za 2008. godinu, u organizaciji Ureda za nacionalne manjine Vlade RH. Autori prvog hrvatsko-romskog kalendara za 2008. godinu su predsjednik Centra kulture Roma “Romano Centro“ Kasum Cana i fotograf Nenad Reberšak, a kalendar je izdan uz financijsku potporu Vlade RH.
Upućujući zahvalu autorima na inicijativi i izdavanju prvog hrvatsko-romskog kalendara, potpredsjednica Kosor istaknula je njegovu važnost za čitavu romsku zajednicu u Republici Hrvatskoj, kao i u senzbiliziranju javnosti za probleme i uvjete života Roma. Iskazala je pritom spremnost Vlada RH da financijski podupre izdavanje kalendara i narednih godina kada bi se on tiskao u većoj nakladi za prodaju, a prihod bi bio namijenjen školovanju djece Roma.
Potpredsjednica Kosor napomenula je kako je Povjerenstvo za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade, na čelu kojeg se nalazila u proteklom mandatu, kontinuirano djelovalo u cilju stvaranja uvjeta za bolji život svih Roma, od područja stanovanja, školovanja do zapošljavanja Roma.
Kalendar su predstavili predsjednik Centra kulture Roma “Romano Centro“ Kasum Cana i fotograf Nenad Reberšak, a predstavljanju je bio nazočan je i novizabrani zastupnik iz redova romske nacionalne manjine Nazif Memedi.




Pisane vijesti