Održana sjednica Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji-prosinac 2007

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor jučer je održana sjednica Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Upravni odbor Fonda donio je odluku prema kojoj će se od ukupno realizirane dobiti Fonda u 2007. godini jedna trećina dobiti u očekivanom iznosu od oko 66 milijuna kuna, a namijenjena je za socijalne, razvojne i humanitarne programe, rasporediti kao dosad. U tom smislu 60% iznosa, odnosno oko 40 milijuna kuna, rasporedit će se Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a 40% iznosa, odnosno oko 26 milijuna kuna Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na sjednici je također odlučeno kako će početkom iduće godine, prema dostavljenim podacima Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, biti poslane nove potvrde s izračunima udjela u Fondu svim članovima Fonda kod kojih je došlo do promjene podataka.



Pisane vijesti