Potpredsjednica Vlade na svečanoj sjednici Glavnog odbora Sindikata umirovljenika Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Zagrebu, kao pokroviteljica proslave obilježavanja 15. obljetnice djelovanja Sindikata umirovljenika Hrvatske, svečanoj sjednici Glavnog odbora Sindikata umirovljenika Hrvatske. Vlada RH na svojoj jučerašnjoj sjednici odobrila je financijsku potporu Sindikatu umirovljenika Hrvatske za program obilježavanja 15. obljetnice djelovanja.

Čestitajući nazočnima 15. obljetnicu djelovanja potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske kako u provedbi projekata za starije osobe, tako i u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća. Istaknula je kako je Vlada RH u svom proteklom mandatu posebnu pozornost posvetila unaprjeđenju uvjeta života umirovljenika i starijih osoba, rekavši kako je započet povrat duga umirovljenicima, te podsjetivši kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pokrenulo programe međugeneracijske solidarnosti u sklopu kojih je otvoreno 16 «Dnevnih boravaka za starije osobe», a pokrenuti su i brojni programi «Pomoći u kući za starije osobe». Potpredsjednica Kosor zahvalila je Sindikatu umirovljenika Hrvatske na suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i u provedbi projekata volontiranja «Mladi za stare», te zajedničkoj organizaciji i sudjelovanju na već tradicionalnim «Sportskim susretima umirovljenika».
Zahvalu potpredsjednici Kosor i hrvatskoj Vladi na skrbi za umirovljenike i starije osobe uputio je predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske Stjepan Krajačić koji je, uz utemeljitelje i bivše predsjednike Sindikata umirovljenika Hrvatske Juraja Ivankovića i Ivana Nahtigala, izvijestio nazočne o dosadašnjem radu Sindikata umirovljenika Hrvatske.




Pisane vijesti