Potpredsjednica Vlade na redovitoj izvještajnoj sjednici Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Zagrebu redovitoj izvještajnoj sjednici Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Zagrebu redovitoj izvještajnoj sjednici Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor istaknula je kako je u svom dosadašnjem mandatu ispunila sve zahtjeve Konvencije Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz 2003. godine, posebno istaknuvši ukidanje MMPI-II testa kojim su hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a bili nepotrebno ponižavani. Rekavši kako se ozračje prema braniteljima oboljelima od PTSP-a danas uvelike promijenilo, podsjetila je i na nove odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se odnose na ovaj dio braniteljske populacije, te napomenula kako je pri njihovu usvajanju isključivo poštivana riječ struke. Svim nazočnima poručila je kako se zajedničkim naporima mora učiniti sve da nijedan branitelj koji je obolio od PTSP-a ne ostane neprepoznat i zaboravljen. U tom smislu, podsjećajući na promjene u ustroju sustava centara za psihosocijalnu pomoć, a u cilju veće učinkovitosti i pomoći i braniteljima oboljelima od PTSP-a, izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP te vjeru u daljnje poboljšanje zajedničke suradnje.

Predstavnici Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a također su uručili potpredsjednici Kosor zahvalnicu za doprinos i pomoć u radu Zajednice.



Pisane vijesti