Potpredsjednica Vlade na susretu najtežih invalida iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor tradicionalno je sudjelovala te pozdravila nazočne na dvanaestom susretu najtežih vojnih invalida Domovinskog rata koji se danas održao u organizaciji „Bedema ljubavi 1991“ i uz financijsku potporu Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor tradicionalno je sudjelovala te pozdravila nazočne na dvanaestom susretu najtežih vojnih invalida Domovinskog rata koji se danas održao u organizaciji „Bedema ljubavi 1991“ i uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu.
Zahvalivši udruzi «Bedem ljubavi 1991» na dosadašnjoj suradnji i skrbi za najteže invalide iz Domovinskog rata potpredsjednica Kosor istaknula je kako je skrb za 100%-tne HRVI I. skupine jedan od prioriteta ove Vlade. U tom je smislu podsjetila kako je u 2006. godini uručen 141 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a tokom čitave godine predviđena je isporuka ukupno 141 automobila. Također je podsjetila je kako je Ministarstvo tijekom 2004. godine dodijelilo 44 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a 2005. godine 148 automobila. Potpredsjednica Kosor podsjetila je na provedbu programa liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, kao i na skoro dovršenje stambenog zbrinjavanja 100%-tnih HRVI I. skupine dodjelom dvaju kuća u Splitu. Istaknula je kako je novim Zakonom pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji riješen status njihovih njegovateljica, najčešće supruga, koje na taj način imaju regulirano zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo suradnjom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s Udrugom 100%-tnih HRVI I. skupine te uputila zahvalu predsjedniku Udruge Đuri Glogoškom.




Pisane vijesti