Potpredsjednica Vlade na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Solina

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Solina upriličenoj u povodu sutrašnjeg Dana Grada Solina.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor čestitala je gradskim vlastima Solina na dosadašnjim postignutim rezultatima, rekavši kako je Solin postao grad poticajnog okruženja za mnogobrojne mlade obitelji s djecom. Podsjećajući kako je Vlada krajem prošle godine donijela Nacionalnu populacijsku politiku, kao važan dokument u području demografske i populacijske politike, potpredsjednica Kosor najavila je u sklopu njezine provedbe i dodjelu posebne nagrade gradovima koji promiču pronatalitetnu politiku, te istaknula kako će predložiti da upravo Gradu Solinu ona kao prvom gradu bude dodijeljena.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo i suradnjom s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata s područja Solina u skrbi za hrvatske branitelje i njihove obitelji, navodeći kao primjere dobru suradnju s Udrugom HVIDR-e Solin i Udrugom roditelja poginulih branitelja iz Solina. Napomenula je kako je na području Solina u tijeku gradnja 28 stanova za potrebe stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, te kako se njihovo dovršenje očekuje iduće godine.

Potpredsjednica Kosor posebnu je zahvalu uputila Družbi sestara služavki Malog Isusa, koje skrbe za djecu s poteškoćama u razvoju, a uređenje njihovog doma financirala je i hrvatska Vlada.

Svečanoj sjednici nazočili su župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, gradonačelnik Solina Blaženko Boban, predsjednik Gradskog vijeća Solina Kajo Bućan, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Solina i Grada Splita, te mnogobrojni uzvanici.



Pisane vijesti